Sla navigate over

Amsterdamse goede doelen

Veel goede Amsterdamse doelen kunnen extra steun gebruiken. Door een bijdrage te doen aan deze initiatieven en goede doelen help je een ander én maak je de stad een klein beetje mooier.

Amsterdamse Voedselbank

De vraag naar hulp bij Voedselbank Amsterdam is de afgelopen jaren flink gestegen. Meer dan 400 vrijwilligers staan hierdoor voor de uitdaging om wekelijks 1900 huishoudens van een voedselpakket te voorzien. Om al die pakketten te realiseren is er hulp nodig. Het beste om te helpen is door een donatie te doen, alle financiële steun is welkom.

Voedselbank

Regenbooggroep

Armoede, verslaving, psychiatrische problematiek of dakloosheid maken een mens niet minder mens. De Regenboog Groep gelooft in een Amsterdam waarin plek is voor iedereen. Een stad waarin we betrokken zijn bij elkaars leven en waarin we elkaar versterken.

Regenbooggroep

FRIS Supermarkt

Bij FRIS Supermarkt wordt gratis boodschappen aangeboden voor financieel kwetsbare gezinnen, maar ook unieke LifeCoach trajecten. Op deze manier kunnen de gezinnen ondersteund worden in moeilijke tijden terwijl er ook gewerkt wordt aan een duurzame oplossing. Stichting Studiezalen heeft dit nieuwe initiatief opgezet ter ondersteuning van de gezinnen in Nieuw-West en heeft een crowdfunding opgezet om zo de kwaliteit van hun diensten te bewaren.

FRIS Supermarkt

Thuisonderwijs voor elk kind

Leergeld Amsterdam is een vrijwilligersorganisatie die ervoor zorgt dat alle kinderen voorzien zijn van schoolspullen. Vooral in de tijd van thuisonderwijs merkte je dat niet alle ouders zich een laptop kunnen veroorloven voor hun kinderen. Soms zijn er gezinnen waar drie kinderen samen moeten werken op één laptop. Dit zorgt ervoor dat niet alle kinderen meekomen met hun klasgenoten. Veel scholen helpen deze kinderen om een laptop in bruikleen te geven, maar dat is lang niet genoeg. Help mee en doneer een laptop via de website van Leergeld Amsterdam.

Leergeld Amsterdam

De omgekeerde Supermarkt

Niet kopen maar doneren! Bij TKRAMREPUS kun je door middel van levensmiddelen doneren bijdragen aan de strijd tegen armoede én voedselverspilling. Met de gedoneerde middelen helpt de Omgekeerde Supermarkt om De Voedselbank te ondersteunen in het voorzien van hun (helaas) groeiende klantenbestand. Jouw hulp kunnen ze goed gebruiken!

De omgekeerde supermarkt

HeenenWeer

Misschien heb je de kleine groene wagentjes van HeenenWeer wel eens zien rijden. Deze sociale service biedt bewoners van De Pijp en de Rivierenbuurt een ritje aan die niet meer alleen kunnen lopen. Vrijwilligers rijden de bewoners naar bijvoorbeeld de supermarkt, huisarts of de Amsterdamse gezelligheid op de Albert Cuyp. Wil jij, wanneer dit weer kan, als Social Driver of planner voor HeenenWeer aan de slag of doneren aan dit mooie initiatief? Op de website vind je alle informatie.

HeenenWeer

Z! de Amsterdamse straatkrant

Straatkrant Z! helpt dak- en thuislozen zichzelf te helpen. Met het verkopen van de krant kunnen de dak- en thuislozen wat geld verdienen en (weer) een basis opbouwen met ritme, sociale contacten en zelfrespect. Z! is ook een vrijwilligersorganisatie waar daklozen en vrijwilligers elkaar ontmoeten en samenwerken. Vrijwilligers helpen bijvoorbeeld met het verkopen van de kranten, geven Nederlandse taallessen of knippen het haar van de verkopers.

Z!

Stichting Mensen Maken Amsterdam

Mensen Maken Amsterdam is de overkoepelende stichting van de 7 buurtfondsen in Amsterdam. Zij zetten zich in voor initiatieven die Amsterdam Centrum, Oost, Zuid, West, Zuidoost, Nieuw-West en Noord mooier, groener, veiliger, kleurrijker of schoner maken. Ook ondersteunen ze projecten die mensen met elkaar verbinden en die de saamhorigheid in de buurten vergroten. Bewoners en ondernemers komen zelf met een idee en voeren het met steun van Mensen Maken Amsterdam uit.

Mensen Maken Amsterdam

Stichting Samen is niet alleen (SINA)

Achter Amsterdamse deuren groeien nu 30.000 kinderen op in armoede.Vaak is er geen eigen bed om in te slapen, laat staan dat er sportlessen of andere hobbies kunnen worden betaald. Echt kind zijn zit er door de geldzorgen niet bij. Met jouw donatie, groot of klein, geeft stichting SINA de jeugd van deze kinderen weer kleur met een ingerichte slaapkamer. Maar ook voetbal, streetdance, of een uitje naar het Tikibad is dan niet meer iets waar ze alleen van dromen. Help je mee?

Stichting SINA

DOA Amsterdam

Dieren die nergens anders terecht kunnen, krijgen bij DOA een tweede kans op geluk. DOA: het grootste en een-na-oudste dierenasiel van Nederland, gevestigd in Amsterdam. Met veel kennis, ervaring en liefde geven wij honden en katten alle zorg die zij nodig hebben.  Een groot asiel maar een klein zelfstandig goed doel dat afhankelijk is van giften van donateurs om onze zorg voor de asieldieren waar te kunnen maken. Per jaar helpt DOA zo’n 2000 honden en katten. Het werk doen we met de inzet van vrijwilligers, al meer dan 120 jaar lang.

DOA Amsterdam

Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis

Als je kind ernstig ziek wordt is dat verschrikkelijk. Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis ondersteunt het ziekenhuis om ernstig zieke kinderen het maximale uit hun leven te laten halen. Zij zetten zich in voor innovatief onderzoek en we dragen bij aan faciliteiten voor kinderen en ouders. Ook ondersteunen ze initiatieven die het welzijn van zieke kinderen verbeteren, nu en in de toekomst. Zo kunnen kinderen zich, ondanks hun ziekte, blijven ontwikkelen en leren omgaan met hun ziekte. Samen geven we voor een kinderleven, samen maken wij de zorg voor ernstig zieke kinderen beter.

Steun Emma

Jeugdsportfonds

In Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op voetbal, streetdance, judo, zwemles of muziekles. Deze kinderen sporten en spelen vaak alleen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen & jongeren (0 t/m 17 jaar) uit gezinnen waar te weinig geld is om lid te worden van een club of vereniging

Jeugdsportfonds