Sla navigate over

Groot feest op de Ring A10

04 december 2023

Zaterdag 21 juni 2025, de langste dag van het jaar, is het zover. Dan vieren we de 750-ste verjaardag van Amsterdam op 15 kilometer autoloze Ring A10. Met muziek, sport, theater, dans en nog veel meer.

Burgemeester Halsema: “Je wordt als hoofdstad maar een keer in je leven 750 jaar. Daarom vieren we het groots, op een fantastische plek, op de langste dag van het jubileumjaar. Iedereen is van harte welkom om op 21 juni de 750-ste verjaardag van Amsterdam te vieren.”

Groot, groter, grootst

Het idee voor een groot en vrij toegankelijk viering op de Ring is tien jaar geleden voor het eerst bedacht door een groep van ruim 100 Amsterdammers, verenigd onder de naam ‘Amsterdam op weg naar 750 jaar’. Gemeente Amsterdam werkt het evenement het komend jaar verder uit samen met onder andere het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, veiligheids- en vervoerspartners en met creatieve organisaties, sportverenigingen en culturele instellingen uit de stad.

Hoe doen we het?

Op vrijdagavond 20 juni 2025  gaan we de Ring West, Zuid en Oost (tussen de afslag naar de A5 en de afslag naar de A1) na de spits afsluiten. Eén rijrichting is vrij voor het evenement, de andere rijrichting blijft open voor nood- en hulpdiensten. Op 21 juni, de langste dag van het jaar, is de snelweg de hele dag en avond dé plek voor feestvierende bezoekers. Op zondag bouwen we af en maken we schoon. De Ring gaat dan vóór de maandagochtendspits weer open.

Jubileumjaar

In het jubileumjaar zijn er meer dan 200 activiteiten door de hele stad. Musicals, tentoonstellingen, sport, buurtactiviteiten, verhalen, fotografie, leuke dingen voor kinderen en nog veel meer. We starten op 27 oktober 2024 met een spectaculair Openingsconcert in de Ziggo Dome. Op 27 oktober 2025, de 750e verjaardag van Amsterdam, sluiten we jubileumjaar feestelijk af. Medio 2024 maken we meer bekend.