Sla navigate over

Kaartverkoop Openingsconcert gestart

26 maart 2024

Vandaag (26 maart) om 12.00 uur start de kaartverkoop voor het Openingsconcert Amsterdam 750 op 27 oktober 2024 in de Ziggo Dome.

Amsterdam start het jubileumjaar Amsterdam 750 met een spectaculair openingsconcert. Op 27 oktober 2024 transformeert de Ziggo Dome in een muzikale tijdmachine. Een eenmalig concert met optredens van onder andere: André Hazes Jr, René Froger, S10, Sophie Straat, Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis, Donnie, Edsilia Rombley en het Metropole Orkest.

Kaartverkoop gestart

Op 26 maart is de reguliere kaartverkoop gestart. Wees er snel bij.

Reguliere kaartverkoop

Stadspas

Voor stadspashouders zijn kaarten beschikbaar tegen een gereduceerd tarief. Deze zijn beschikbaar via onderstaande link.

Stadspas kaartverkoop

Eerbetoon

Het concert is een eerbetoon aan Amsterdam en laat zien hoe verschillende muzikale en danstradities samensmelten tot iets unieks dat nooit eerder vertoond is. Bezoekers worden getrakteerd op een ultieme medley van Jordaan-liedjes, vertolkt door sterren uit verschillende generaties. Het Metropole Orkest brengt dance-klassiekers ten gehore terwijl ook de clubcultuur van Amsterdam op het podium gevierd wordt. In het programma vormen unieke archiefbeelden en opnames van filmmaker Jerom Fischer het decor. Ook humor ontbreekt niet. Amsterdam op de hak genomen door comedian Rayen Panday en het cabaretduo Van der Laan & Woe neemt bezoekers in een vogelvlucht mee door de geschiedenis van de stad. En het belooft een echt dansspektakel te worden met liefst vijftig performers van ISH Dance Collective bestaande uit hiphop dansers, freerunners, b-boys, skaters, BMX-ers, freestyle footballers en luchtacrobaten.

Sterrencast

Deze artiesten zijn op 27 oktober allemaal van de partij: André Hazes, René Froger, S10, Sophie Straat, Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis, Donnie, Edsilia Rombley, Latifah, Niki Jacobs, Van der Laan & Woe, Metropole Orkest, ISH Dance Collective, ZO! Gospel Choir, Gershwin Bonevacia, Rayen Panday, Het Nationale Ballet en het Amsterdams Andalusisch Orkest.