Sla navigate over

Hey bewoner

Door de hele stad worden al veel plannen gemaakt en activiteiten voorbereid. Van 27 oktober 2024 tot en met 27 oktober 2025 vinden meer dan 200 activiteiten plaats. Musicals, theatervoorstelling, exposities, sportevenementen, buurtactiviteiten, verhalen- en fotografieprojecten, leuke dingen voor kinderen en nog veel meer.

Wat is er te doen?

We starten het jaar op 27 oktober 2024 met een spectaculair Openingsconcert in de Ziggo Dome. Een muzikaal en visueel spektakel met een eerbetoon aan het Amsterdam van toen en nu. In juni 2025 staat de stad tien dagen in het teken van de toekomst tijdens de ToekomstTiendaagse, die wordt afgesloten met een groot feest op de Ring A10. In de zomer en het najaar vieren we mee met SAIL, de Marathon en het Kwaku Festival, die allemaal hun 50-jarig jubileum vieren. Op 27 oktober 2025, de 750e verjaardag van Amsterdam, sluiten we het jubileumjaar feestelijk af. Hoe dat eruit gaat zien wordt medio 2024 bekend gemaakt.

Blijf op de hoogte van het aanbod!

De Uitagenda op I amsterdam wordt de komende tijd steeds meer gevuld met evenementen en activiteiten die in het teken staan van Amsterdam 750. In de Uitkrant die maandelijks verschijnt en op diverse plekken in de stad gratis verkrijgbaar is, word je op de hoogte gehouden van de hoogtepunten. Wil je wekelijks het aanbod in je mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de Uitmail.

Schrijf je in voor de Uitmail

In mijn buurt

Een feest vier je ook graag in je eigen buurt. Een voorstelling, straatfeest of muziek in het park waar je graag komt. Kijk daarom vooral op de buurtpagina’s voor activiteiten die in je eigen buurt worden georganiseerd. Zie: Buurten in Amsterdam | I amsterdam

Subsidie aanvragen

Heb je een leuk idee maar heeft jouw initiatief nog geld nodig? Je kunt op meerdere manieren subsidie aanvragen om iets te organiseren voor de jarige stad. Voor kleine bedragen en buurtinitiatieven werkt Amsterdam 750 samen met Mensen Maken Amsterdam. Voor grotere bedragen is er Stichting Amsterdam 750.

Subsidie aanvragen

Contact

Heb je vragen of wil je iets met ons delen? Via het contactformulier kun je een bericht sturen naar het Programmabureau Amsterdam 750 van de gemeente Amsterdam. Bellen kan natuurlijk ook.

Contact