De Amsterdamse Pubquiz

Doe mee op één van de 80 locaties in Amsterdam!

In aanloop naar de 750ste verjaardag van Amsterdam wordt jaarlijks in oktober de Grote Amsterdamse Pubquiz georganiseerd voor Amsterdammers in alle stadsdelen, Weesp en Diemen. Schrijf je in en speel mee tussen 1 en 15 oktober!

Hoeveel keitjes liggen er op de Dam? Wat is een drijfsijs? En in welk jaar waren de Olympische Spelen in Amsterdam? Als deze vragen een belletje doen rinkelen, dan is de Amsterdamse Pubquiz iets voor jou! Ter ere van de 750ste verjaardag van Amsterdam in 2025 organiseren we vanaf nu al jaarlijks deze quiz voor alle fans van Amsterdam.

Meespelen kan tussen 1 en 15 oktober 2022 op ruim 75 locaties in de stad. Dus: maak een team van 4 personen en meld je aan bij een locatie in de buurt. Dat zijn niet alleen cafés; je kunt ook meespelen bij veel buurthuizen, verzorgingstehuizen, bibliotheken en culturele podia in de stad.

Gewonnen? Per locatie mag het winnende team één speler afvaardigen naar de finale: de Grote Amsterdam Quiz van Ons Amsterdam, op 29 oktober in de Nieuwe Kerk. Hier wordt individueel gespeeld en er zijn mooie prijzen te winnen en natuurlijk krijg je ook eeuwige roem als Amsterdam-kenner van het jaar!

De Amsterdamse Pubquiz wordt mogelijk gemaakt door:
amsterdam&partners, Ons Amsterdam, AT5, gemeente Amsterdam, Amsterdam 750, Stadsarchief, OBA, De Nieuwe Kerk en alle deelnemende locaties.