Eerste subsidieronde gaat van start!

Amsterdam West heeft de primeur; van 1 tot en met 14 april opent daar het subsidieloket van Amsterdam 750. Lees hier de voorwaarden en de planning voor de andere stadsdelen.

Vanaf 1 april 2022 kunnen inwoners van Stadsdeel West als eerste Amsterdammers subsidie aanvragen voor een initiatief in het kader van Amsterdam 750. Dan start de eerste van in totaal acht subsidierondes, georganiseerd door Stichting Amsterdam 750. Er kan worden aangevraagd voor uiteenlopende projecten, bijvoorbeeld op gebied van sport, cultuur, onderwijs, welzijn, of een combinatie. Stichting Amsterdam 750 geeft Amsterdammers zo de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe ze invulling willen geven aan de 750ste verjaardag van de hoofdstad.

Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar. Dat gaat een jaar lang groots en gezamenlijk gevierd worden, beginnend op 27 oktober 2024. Vanaf die dag zal er elke dag iets te beleven zijn in aanloop naar de verjaardag van de stad. Daarbij is het nadrukkelijk de bedoeling dat Amsterdammers zelf vorm kunnen geven aan de viering.

Stichting Amsterdam 750 zal daarom de komende jaren zoveel mogelijk ideeën en initiatieven uit de stad stimuleren en waar mogelijk ook subsidiëren. Om juist ook de minder ervaren subsidieaanvragers een kans te geven worden buurtbijeenkomsten georganiseerd waarbij niet alleen informatie maar ook inspiratie uitgewisseld zal worden. Alle ideeën zijn welkom, of het nu gaat om sport, cultuur, een onderzoek, een buurtproject voor oudere bewoners, of een mix van verschillende thema’s en doelgroepen. Zolang het maar bijdraagt aan de viering van Amsterdam 750 en past binnen de kaders van de subsidieregeling. De precieze voorwaarden en mogelijkheden van deze regeling zijn te lezen op www.stichting.amsterdam750.nl.