Sla navigate over

Evenementen voor iedereen

Je organiseert een evenement voor Amsterdam 750. Het liefst wil je natuurlijk dat iedereen mee kan doen, ook mensen met een beperking. Waar moet je dan rekening mee houden en hoe doe je dat? We delen graag een aantal tips!

Een deel van de Amsterdammers is slechtziend, blind, slechthorend of doof. Andere Amsterdammers gebruikenĀ  een rolstoel, scootmobiel of een rollator. Daarnaast zijn er veel Amsterdammers die laaggeletterd zijn of moeite hebben met taal. Er zijn ook Amsterdammers die psychische problemen hebben. Of mensen die een vorm van autisme en slecht tegen drukte en veel prikkels kunnen. Met kleine aanpassingen en goede communicatie zorg je ervoor dat Amsterdammers met diverse beperkingen weten naar welke evenementen zij kunnen gaan.

TIP: Weet je niet goed wat je daarvoor moet regelen? Bespreek je plannen voor het evenement met ervaringsdeskundigen met diverse beperkingen of met organisaties die veel over toegankelijkheid weten.

Stel als organisatie bij het evenement/bijeenkomst de volgende vragen:
– Kan iedereen met een beperking op de locatie komen?
– Kan iedereen naar binnen zonder hulp?
– Kan iedereen met een beperking eten en drinken pakken?
– Kan iedereen (ook met een beperking) naar het toilet?
– Kan iedereen bij de balie of kassa komen en bij het pinautomaat?

Meer info volgt!

Binnenkort volgt hier een folder met veel meer informatie en tips voor het sociaal, fysiek en digitaal toegankelijk maken van bijeenkomsten en evenementen.