Meedoen?

Vraag subsidie aan bij Stichting Amsterdam 750

Stichting Amsterdam 750 roept Amsterdammers en Weespers op zelf invulling te geven aan de 750ste verjaardag van de hoofdstad. In aanloop naar de verjaardag in 2025 kunnen zij subsidie aanvragen bij de stichting, voor projecten in het kader van de viering. De subsidies worden per stadsdeel verdeeld in een aantal rondes. Onlangs hebben ze de subsidies toegekend voor de ronde in stadsdeel Oost en Weesp.

Stichting Amsterdam 750 roept Amsterdammers en Weespers op zelf invulling te geven aan de 750ste verjaardag van de hoofdstad. In aanloop naar de verjaardag in 2025 kunnen zij subsidie aanvragen bij de stichting, voor projecten in het kader van de viering. De subsidies worden per stadsdeel verdeeld in een aantal rondes. Onlangs heeft de Stichting de subsidies toegekend voor de ronde in stadsdeel Oost en Weesp.

Sofie Brouwer, medewerker bij de stichting : “Er zijn veel mooie initiatieven; van exposities, theater tot kinderkunst. De subsidieregeling wordt met enthousiasme ontvangen; elke ronde levert tot nu toe een verdubbeling in het aantal subsidieaanvragen op”.

Theater op straat

Sofie: “We hebben als stichting de opdracht gekregen om voorafgaand aan de 750-ste verjaardag van Amsterdam zoveel mogelijk Amsterdammers en Weespers warm te maken voor en te betrekken bij de viering. Daarom lopen er al vanaf 2022 projecten in het kader van de viering”.

Eén van de gehonoreerde projecten in stadsdeel Oost is “Theater op straat” van het Badhuistheater. Initiatiefnemer Michael Manicardi: Wij gaan op het Badhuistheaterterras in Amsterdam Oost gratis 4 theatervoorstellingen organiseren. Op 5 mei a.s. gaan we in première. De thema’s van de vier voorstellingen gaan over de krachten van Amsterdam als toevlucht voor allerlei verschillende achtergronden; katholieken, gereformeerden etc. Wij gaan niet alleen de geschiedenis van Amsterdam uitbeelden, maar ook de groei. We zijn blij een bijdrage te kunnen leveren aan de viering van 750 jaar Amsterdam! ” 

De volgende subsidieronde is voor stadsdeel Centrum en start op 15 augustus 2023