Mensen Maken Amsterdam

Amsterdam 750 werkt samen met Mensen Maken Amsterdam (MMA) om de verjaardag van de stad te vieren met zo veel mogelijk bewoners in de buurt. Daarom verdelen de buurtfondsen van MMA de komende jaren ieder jaar geld om de verjaardag van de stad op of rondom 27 oktober in de buurt te vieren. Denk aan een feestelijk plan voor het opknappen van een gedeelde tuin met een afsluitend feest voor de buurt, een tentoonstelling waarin de buurtgeschiedenis centraal staat of bijvoorbeeld een koffiemiddag waarin buren verhalen delen met elkaar. 

Verjaardag in 2023 
In 2023 willen we Amsterdammers de kans geven om te proeven hoe een buurtfonds werkt. Tijdens het evenement Amsterdam 750 Live! pitchen buurtbewoners uit heel Amsterdam hun feestelijke plannen en krijgt het publiek de kans om op hun favoriete idee te stemmen. Amsterdammers kunnen voor de aanvraagronde in juni een idee of plan indienen om hun buurt in het zonnetje te zetten op of rondom de verjaardag van de stad. Begin juli maken we bekend welke initiatieven het podium beklimmen. 

1500 euro voor het beste plan
Wat kan je verwachten? Een gezellige avond met goede ideeën, livemuziek, waar je betrokken buurtbewoners uit heel Amsterdam ontmoet. Het publiek is hierin bepalend, want het plan met de meeste stemmen ontvangt sowieso 1500 euro om direct aan de slag te gaan! Ook kan het publiek de initiatiefnemers tijdens de avond op weg helpen in de vorm van tips, netwerk of materialen/goederen om een plan op weg te helpen. Zo simpel is het, om iets goed te doen voor de buurt!

Na 2025
Om te zorgen dat Mensen Maken Amsterdam ook ná 2025 de plek is waar bewoners hun buurt vieren, wordt met de financiële bijdrage van Amsterdam 750 ook de organisatie van MMA versterkt. De buurtfondsen zijn laagdrempelig, simpel en snel. Geen ingewikkelde procedures, geen hoge eisen aan aanvragers, maar gewoon een goed idee waar buurtbewoners plezier aan beleven. De beslissingen voor het toekennen van een bijdrage ligt bij MMA in handen van de bewoners uit de buurt.

Meer info
Wil je ook een initiatief ontplooien voor je buurt in het kader van Amsterdam 750? Kijk dan op de site van Mensen Maken Amsterdam voor meer informatie.