Sla navigate over

Hey ondernemer

Amsterdam 750 is van en voor iedereen, dus ook van en voor ondernemers. Groot, klein, dat maakt niet uit. Zolang je de stad maar een warm hart toedraagt.

Amsterdam 750 slinger op je product

Boeken, puzzels, games, sapjes, koekjes, sokken… Veel producten lenen zich heel goed voor een speciale uitgave of editie voor de viering van Amsterdam 750. Om dat mede mogelijk te maken bieden we ondernemers de mogelijkheid om de Amsterdam 750 slinger toolkit aan te vragen. In deze toolkit zitten bestanden van de 750 slinger die je kunt gebruiken voor je product. Je krijgt de toolkit gratis, wel vragen je om minimaal 15% van de winst op je 750-product over te maken naar een Amsterdams goed doel. Voel je vrij om zelf een goed doel te kiezen, we geven je hier een aantal suggesties.

750 Slinger
Impressie van 750 slinger op winkelraam

Versier de stad

Overal in de stad gaat de Amsterdam 750 slinger straks zichtbaar zijn. Rondom de hoogtepunten van het Jubileumjaar zetten we vlaggen en banieren neer verspreid over de hele stad, zoals ook gebeurt tijdens grote festivals of evenementen. Als ondernemer kun je bijdragen aan de feestelijke aankleding. Wil je de slingers bijvoorbeeld ophangen in je winkel, winkelstraat of winkelcentrum? Graag! We hebben enkele ontwerpen in ontwikkeling, zoals een vlag, raamsticker en slingers. Voor juni 2024 volgt hierover meer info.

Amsterdam 750 mede mogelijk maken

In samenwerking met vele partners in de stad, faciliteert en financiert de gemeente de fundamenten van het jubileumjaar. De gemeente investeert €27 mln in het jubileumjaar. Ook dragen kunst en cultuur, sport en andere sectoren fors bij aan het mogelijk maken van veel initiatieven. In aanvulling daarop doen we een beroep op partners uit het bedrijfsleven, fondsen en andere organisaties om activiteiten (mede) mogelijk te maken voor de stad, door middel van sponsoring en/of donatie. Denk bijvoorbeeld aan projecten in de sport, het onderwijs, kunst en cultuur, maar ook activiteiten zoals het Feest Op de Ring en de 750e Verjaardag zelf. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Petra Meijerhof, via mail p.meijerhof@amsterdam.nl of telefoonnumer 06-41350855.

“ Amsterdam is de trotse thuisstad van tal van bedrijven, groot en klein. De stad heeft veel aan die ondernemerszin te danken. We hopen dat ondernemers hun liefde voor de stad kracht willen bijzetten door zichtbaar bij te dragen aan een memorabel jubileumjaar.”

Sietse Bakker
Programmadirecteur Amsterdam 750

Activiteit organiseren

Iedereen kan iets organiseren in het jubileumjaar! Heel veel partijen in de stad organiseren exposities, theatervoorstellingen, debatten, sportieve activiteiten, bijeenkomsten en evenementen om Amsterdam 750 te vieren.

Meer info