Sla navigate over

Hey organisator

Amsterdam 750 is van, voor en door de hele stad! Organiseer jij een activiteit voor de viering van het 750-jarig bestaan van de stad? En sluit je activiteit aan bij één of meerdere doelen van het Jubileumjaar? Dan nodigen we je van harte uit om onderdeel te worden van Amsterdam 750.

Programma Jubileumjaar

We blikken terug op 750 bewogen jaren. We denken na over de stad van morgen en hoe we die stad van de toekomst samen maken. Dat is de rode draad die door de programmering van Amsterdam 750 heen loopt. Doelstellingen van Amsterdam 750 zijn:

  • Het jubileumjaar geeft (jong) Amsterdams talent de kans om zich verder te ontwikkelen;
  • Er ontstaan nieuwe verbindingen en samenwerkingen, bijvoorbeeld tussen Amsterdammers of stichtingen, organisaties, bedrijven die nooit eerder hebben samengewerkt.
  • Amsterdam 750 laat iets na voor de toekomst; tastbaar én niet tastbaar. We ontdekken bijvoorbeeld nieuwe, onbekende verhalen over de stad of maken samen mooie herinneringen.

Onderdeel worden van Amsterdam 750

Sluit je activiteit aan bij één of meer doelstellingen, maak dan jouw activiteit onderdeel van Amsterdam 750. Je mag dan de ‘750 slinger’ gebruiken in je promotionele uitingen. Meld je activiteit aan voor de ‘750 Uitagenda’ op de website van I amsterdam, zodat Amsterdammers op de hoogte zijn. De beste en mooiste initiatieven worden onder de aandacht gebracht via de kanalen van I amsterdam of amsterdam750.nl.

Registreer je evenement op de Uitagenda
Impressie van 750 slinger op folder

750 Slinger

Vraag hier de gratis 750 slingertoolkit aan.

Meer info

Amsterdam 750 mede mogelijk maken

In samenwerking met vele partners in de stad, faciliteert en financiert de gemeente de fundamenten van het jubileumjaar. De gemeente investeert €27 mln in het jubileumjaar. Ook dragen kunst en cultuur, sport en andere sectoren fors bij aan het mogelijk maken van veel initiatieven. In aanvulling daarop doen we een beroep op partners uit het bedrijfsleven, fondsen en andere organisaties om activiteiten (mede) mogelijk te maken voor de stad, door middel van sponsoring en/of donatie. Denk bijvoorbeeld aan projecten in de sport, het onderwijs, kunst en cultuur, maar ook activiteiten zoals het Feest Op de Ring en de 750e Verjaardag zelf. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Contact

Amsterdam 750 evenementen voor iedereen

Je organiseert een evenement voor Amsterdam 750. Het liefst wil je natuurlijk dat iedereen mee kan doen, ook mensen met een beperking. Waar moet je dan rekening mee houden en hoe doe je dat? We delen graag een aantal tips!

TIPS

Veelgestelde vragen