Sla navigate over

Over Amsterdam 750

Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar. Dat viert de stad groots, een jaar lang, van 27 oktober 2024 tot en met de daadwerkelijke verjaardag een jaar later.

Amsterdam 750

De ambitie: Een stad die bruist als nooit tevoren! We doen dat met aandacht voor (jong) Amsterdams talent, stimuleren de totstandkoming van nieuwe netwerken en streven ernaar dankzij de viering ook iets na te laten voor de toekomst. We doen dit alles met aandacht voor de uitdagingen waar Amsterdammers voor staan, vanuit de overtuiging dat samen vieren ook in moeilijke tijden belangrijk is. Klik op de meer info knop voor het programmaplan, onderzoeken en presentaties.

Meer info

Een jaar lang activiteiten

In het Jubileumjaar vinden meer dan 200 activiteiten plaats. Musicals, theater, tentoonstellingen, sportevenementen, buurtactiviteiten, verhalen- en fotografieprojecten, activiteiten voor kinderen en nog veel meer. We starten het jaar op 27 oktober 2024 met een spectaculair Openingsconcert in de Ziggo Dome. Een muzikaal en visueel spektakel met een eerbetoon aan het Amsterdam van toen en nu. In juni 2025 staat de stad tien dagen in het teken van de toekomst tijdens de ToekomstTiendaagse. Dit evenement sluit op zaterdag 21 juni af met een groot feest op de Ring A10. In de zomer en het najaar vieren we mee met SAIL, de Marathon en het Kwaku Festival, die allemaal hun 50-jarig jubileum vieren. Op 27 oktober 2025, de 750e verjaardag van Amsterdam, sluiten we het jubileumjaar feestelijk af.

Agenda

Programmabureau Amsterdam 750

Het programmabureau van de gemeente Amsterdam is sinds 2021 de aanjager en verbinder tussen initiatiefnemers van activiteiten. Ook co├Ârdineert het programmabureau zelf een aantal activiteiten, zoals het Openingsconcert, het Feest Op de Ring en de 750e Verjaardag op 27 oktober 2025. Het programmabureau werkt voor de publiekscommunicatie samen met amsterdam&partners.

Stichting Amsterdam 750

De Stichting Amsterdam 750 geeft Amsterdammers de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor een activiteit die in het teken staat van het jubileumjaar.

Stichting Amsterdam 750

Amsterdam maken we samen

Amsterdam 750 wordt gedragen, gemaakt en gevierd door ons allemaal. We hopen dan ook dat talloze organisaties, initiatieven, bedrijven en bewoners zich de komende jaren zullen aansluiten bij de organisatie van de viering. Vragen of suggesties over Amsterdam 750?

Contact