Over Amsterdam 750

Amsterdam 750  
Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar. Dat viert de stad groots, een jaar lang, van 27 oktober 2024 tot en met de daadwerkelijke verjaardag een jaar later. De ambitie: Een stad die bruist als nooit tevoren! We doen dat met aandacht voor (jong) Amsterdams talent, stimuleren de totstandkoming van nieuwe netwerken en streven ernaar dankzij de viering ook iets na te laten voor de toekomst. We doen dit alles met aandacht voor de uitdagingen waar Amsterdammers voor staan, vanuit de overtuiging dat samen vieren ook in moeilijke tijden belangrijk is.  

Een jaar lang activiteiten

In het Jubileumjaar vinden meer dan 200 activiteiten plaats. Musicals, theater, tentoonstellingen, sportevenementen, buurtactiviteiten, verhalen- en fotografieprojecten, activiteiten voor kinderen en nog veel meer. We starten het jaar op 27 oktober 2024 met een spectaculair Openingsconcert in de Ziggo Dome. Een muzikaal en visueel spektakel met een eerbetoon aan het Amsterdam van toen en nu. In juni 2025 staat de stad tien dagen in het teken van de toekomst tijdens de ToekomstTiendaagse. Dit evenement sluit op zaterdag 21 juni  af met een groot feest op de Ring A10. In de zomer en het najaar vieren we mee met SAIL, de Marathon en het Kwaku Festival, die allemaal hun 50-jarig jubileum vieren. Op 27 oktober 2025, de 750e verjaardag van Amsterdam, sluiten we het jubileumjaar feestelijk af.

Programmabureau Amsterdam 750

Het programmabureau van de gemeente Amsterdam is sinds 2021 de aanjager en verbinder tussen aanvragers en initiatiefnemers van activiteiten en Stichting Amsterdam 750 die de subsidieaanvragen beoordeelt.

Amsterdam maken we samen
Amsterdam 750 wordt gedragen, gemaakt en gevierd door ons allemaal. We hopen dan ook dat talloze organisaties, initiatieven, bedrijven en bewoners zich de komende jaren zullen aansluiten bij de organisatie van de viering.

Vragen of suggesties over Amsterdam 750? Klik hier voor contact.