Pubquiz

Hoeveel keitjes liggen er op de Dam? Wat is een drijfsijs? En wanneer waren de Olympische Spelen in Amsterdam? Als je het antwoord weet op deze vragen, dan is de Amsterdamse Pubquiz iets voor jou!

Over 3 jaar bestaat Amsterdam 750 jaar. Tot het zover is, organiseren we deze quiz elk jaar. Zo werken we toe naar de 750e verjaardag van Amsterdam in 2025.

Via onderstaande links vind je alle 80 locaties, waar je kunt deelnemen aan de Amsterdamse Pubquiz. Die vindt plaats tussen 1 en 15 oktober 2022 (datum verschilt per locatie). Je kunt je aanmelden bij de locatie zelf, zie hiervoor de informatie via de links hieronder.

Locaties per stadsdeel:
Amsterdam Centrum

Amsterdam Noord

Amsterdam Zuid

Amsterdam Zuidoost

Amsterdam Oost en Weesp

Amsterdam West

Amsterdam Nieuw-West

Gewonnen?
Het winnende team van elke locatie mag een teamlid afvaardigen naar de finale: de Grote Amsterdam Quiz van Ons Amsterdam. De finale is op 29 oktober in de Nieuwe Kerk. Hier zijn mooie prijzen te winnen, uitgereikt door niemand minder dan onze eigen burgemeester Halsema. Daarnaast verdien je uiteraard eeuwige roem als Amsterdam-kenner van het jaar!

Organisatoren
De Amsterdamse Pubquiz is een initiatief van amsterdam&partners, Ons Amsterdam, AT5, gemeente Amsterdam, Amsterdam 750, Stadsarchief, OBA, De Nieuwe Kerk en alle deelnemende locaties.