De Grote Amsterdam Quiz

Op 27 oktober vond de finale plaats van De Grote Amsterdam Quiz. Op de 748ste verjaardag van de stad streden 54 teams om de winst vanuit H’ART Museum. Kijkers konden thuis live meespelen. Terugkijken: de finale van De Grote Amsterdam Quiz – AT5

De teams die meespeelden bij H’ART Museum hebben begin oktober een voorronde gewonnen van de Grote Amsterdam Quiz op één van de locaties in de stad. Zij streden in de finale om een mooie prijs en natuurlijk eeuwige roem als Amsterdam-kenners van het jaar!

Het winnend team was Team Pikketanussie (48 punten van de 60 ) die hun voorronde hebben gespeeld in café Schinkelhaven. Bekijk hier de volledige uitslag van alle deelnemende teams van de finale.

Over ruim 2 jaar bestaat Amsterdam 750 jaar. De komende jaren organiseren we deze quiz elk jaar in oktober. Zo werken we toe naar de 750e verjaardag van Amsterdam in 2025.

Organisatie
De Grote Amsterdam Quiz is een initiatief van amsterdam&partners, AT5, Ons Amsterdam, OBA, Amsterdam Museum, Amsterdam 750 en de Gemeente Amsterdam, met dank aan alle deelnemende voorrondelocaties en de locatie van de finale: H’ART Museum.

Quiz spelen?

Wil je de quiz zelf een keer spelen? De voorronde Quiz van 2023 vind je hier. Op www.pubquiznederland.nl vind je diverse locaties in Amsterdam waar je wekelijks mee kunt quizzen.