De Grote Amsterdam Quiz

Hoeveel keitjes liggen er op de Dam? Wat is een drijfsijs? En wanneer waren de Olympische Spelen in Amsterdam? Als je het antwoord weet op deze vragen, dan is de Grote Amsterdam Quiz iets voor jou!

De Grote Amsterdam Quiz bestaat uit voorrondes op diverse locaties in de stad. Die vinden plaats tussen 1 en 15 oktober 2023 (datum verschilt per locatie). Je kunt je vanaf eind augustus met je team aanmelden via deze site. Per locatie mag het winnende team door naar de finale, die op 27 oktober 2023, de verjaardag van de stad, zal plaatsvinden. Hier zijn mooie prijzen te winnen! Daarnaast verdien je uiteraard eeuwige roem als Amsterdam-kenner van het jaar.

Over ruim 2 jaar bestaat Amsterdam 750 jaar. De komende jaren organiseren we deze quiz elk jaar in oktober. Zo werken we toe naar de 750e verjaardag van Amsterdam in 2025.

Organisatoren
De Grote Amsterdam Quiz is een initiatief van Ons Amsterdam, AT5, amsterdam&partners, gemeente Amsterdam en Amsterdam 750, met dank aan alle deelnemende locaties, OBA en Stadsarchief.