Start subsidieronde bewoners West en Nieuw-West

Wat is jouw kado voor de stad?

Op weg naar het jubileumjaar kunnen bewoners van West en Nieuw-West vanaf 15 maart 2023 subsidie aanvragen voor een project bij Stichting Amsterdam 750. Voor 10 duizend, 20 duizend of 50 duizend euro.

Op weg naar het jubileumjaar kunnen bewoners van West en Nieuw-West vanaf 15 maart 2023 subsidie aanvragen voor een project bij Stichting Amsterdam 750. Voor 10 duizend, 20 duizend of 50 duizend euro. Amsterdammers krijgen zo zelf de kans om invulling te geven aan de 750e verjaardag van Amsterdam. Meer weten? Er zijn informatiebijeenkomsten en er is een spreekuur.

De aanvragen gaan per stadsdeel. Vanaf 15 maart zijn de stadsdelen Nieuw-West en West aan de beurt, de 3e ronde van in totaal 8 subsidierondes. Aanvragen kunnen naar de stichting Amsterdam 750. Wil je een aanvraag indienen wees er dan snel bij. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld en bij een hoge hoeveelheid kan de ronde eerder sluiten. De subsidieronde sluit uiterlijk op 28 maart 2023.

Samen sporten, eten of een film maken

Alle ideeën zijn welkom. Zoals een sportactiviteit voor jongeren, een groots diner voor de buurt, culturele activiteiten voor ouderen, een filmproject of podcast, of een mix van thema´s, middelen en doelgroepen.

Doe het samen

Het project moet u samen met minimaal 1 andere partij organiseren, als onderdeel van Amsterdam 750. Het moet vóór 27 oktober 2025 zijn uitgevoerd. Belangrijk is dat je met het project iets nalaat aan de stad dat impact heeft ná 2025. Alle voorwaarden en mogelijkheden staan op de website van Amsterdam 750.

Informatiebijeenkomsten en spreekuren

Wil je meer weten? Kom naar een informatiebijeenkomst. Geef je op via stichting@amsterdam750.nl

Er zijn ook spreekuren, zowel online als op locaties in Nieuw-West en West.

3 voorbeelden van projecten

1. Rouwen en vieren van Rikko Voorberg

“Op weg naar 2025 zetten we elk jaar een kas op het Mercatorplein voor het ‘Rouwen en Vieren’ van de buurt. Buurtbewoners kunnen hier een kaarsje branden en stilstaan bij wat zij hebben verloren. Ook kunnen ze dankbaarheid tonen en dat vieren door een lint in de bomen bij de kas te knopen. De kas is zorgvuldig ingericht voor degenen die iets of iemand missen.”

2. Vrijmiboksen van Koike Hess

Het boksen komt in plaats van de vrijdagmiddagborrel (vrijmibo): “Wij willen verschillende bevolkingsgroepen door sport met elkaar in contact brengen. En na afloop de gelegenheid bieden elkaar te ontmoeten. Veel Amsterdammers mijden de vrijmibo omdat er alcohol wordt gedronken en zij de omgeving dan als minder prettig ervaren. Of zij doen juist mee omdat ze geen alternatief hebben en wel graag willen netwerken. Bij ‘vrijmiboksen’ gaan zij samen sporten, en daarna nieuwe contacten leggen.”

3. XXXL Speelgoed ruilmarkt van Conchita van Doorn en Kristel Mutsters

“Wij willen voor de 750ste verjaardag van Amsterdam een enorme speelgoedruilmarkt van 3 dagen organiseren voor alle kinderen van Amsterdam. Daar willen we 10.000 speelgoed-items herverdelen. Het speelgoed waar de een op is uitgekeken, is voor de ander een cadeau. Hoe toepasselijk is het als kinderen voor de de verjaardag van de stad elkaar cadeaus geven en ontvangen. En dat zonder nieuwe grondstoffen te hoeven gebruiken.”