Sla navigate over

Subsidie aanvragen

Je kunt op meerdere manieren subsidie aanvragen om iets te organiseren voor de jarige stad. Voor kleine bedragen en buurtinitiatieven werkt Amsterdam 750 samen met Mensen Maken Amsterdam en voor grotere bedragen is de Stichting Amsterdam 750 opgericht. Ook kun je jaarlijks subsidie aanvragen voor het Vrijdenkersfestival.

Mensen Maken Amsterdam

Bij Mensen Maken Amsterdam kun je tot 1.500 euro aanvragen om op of rond de verjaardag van de stad op 27 oktober iets te organiseren. In juni gaan de loketten weer open voor de organisatie van een project in rondom de aankomende verjaardag van Amsterdam.

Aanvragen

Stichting Amsterdam 750

Bij Stichting Amsterdam 750 kun je grotere bedragen aanvragen. Wil je iets organiseren voor de stad in het kader van Amsterdam 750, dan kun je hier 10.000, 20.000 of 50.000 euro aanvragen. Voorwaarde is wel dat je ook andere financiering hebt en je plan uitvoert samen met een andere partij. Zo komen er leuke nieuwe kruisbestuivingen tot stand en stimuleren we nieuwe Amsterdamse verbindingen.

Aanvragen

Vrijdenkersfestival

Ieder jaar kun je tussen 6 januari en 31 maart subsidie aanvragen voor het Vrijdenkersfestival, dat op of rond 27 oktober gehouden wordt. Het Vrijdenkersfestival is een programmaonderdeel van Amsterdam 750. Tijdens het festival staan we stil bij ons vrijheidsbegrip en de betekenis daarvan. Alle in Amsterdam gevestigde culturele instellingen kunnen een aanvraag indienen.