Subsidie aanvragen

Je kunt op meerdere manieren subsidie aanvragen om iets te organiseren voor de jarige stad. Voor kleine bedragen en buurtinitiatieven werkt Amsterdam 750 samen met Mensen Maken Amsterdam en voor grotere bedragen is de Stichting Amsterdam 750 opgericht.

Mensen maken Amsterdam
Bij Mensen Maken Amsterdam kun je tot 3.000 euro aanvragen om op of rond de verjaardag van de stad op 27 oktober iets te organiseren. De stadsdelen hebben allemaal een eigen aanvraagronde in juni 2022 en de toekenningen volgen de maand daarop, zodat er nog ruim voldoende tijd is voor de organisatie van het evenement in oktober/november dit jaar. De komende jaren zal er jaarlijks een aanvraagronde plaatsvinden in juni.

Stichting Amsterdam 750
Bij Stichting Amsterdam 750 kun je grotere bedragen aanvragen. Wil je iets organiseren voor de stad in het kader van Amsterdam750, dan kun je hier 10.000, 20.000 of 50.000 euro aanvragen. Voorwaarde is wel dat je ook andere financiering hebt en je plan uitvoert samen met 2 andere partijen in de stad. Zo komen er leuke nieuwe kruisbestuivingen tot stand en stimuleren we nieuwe verbindingen in de stad.