De tentoonstelling Amsterdam eet. Een geschiedenis in gerechten in het Allard Pierson nadert het einde. Tot en met zondag 7 september 2025 ontdek je er hoe eten en de stad onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
Centraal staan negen gerechten die de Amsterdamse eetcultuur door de eeuwen heen belichten: van haring en biefstuk tot zuur en nasi goreng. Kookboeken, schilderijen en objecten uit de omvangrijke collectie Voedingsgeschiedenis laten zien hoe smaken en tradities veranderden met de stad.
Op zaterdag 6 en zondag 7 september vinden de feestelijke slotdagen plaats. Er zijn rondleidingen en lezingen, en bezoekers kunnen proeven van authentiek Amsterdams zuur. Op zondag delen onder anderen culinair historica Charlotte Kleyn, restaurantrecensent Hiske Versprille en Michelinchef Jos Timmer hun kennis en passie.
Ook is er Amsterdammers aan tafel, een kunstproject van Malou Sumah. Zij verzamelde verhalen van bewoners uit alle stadsdelen en bracht die samen in een groot tafelkleed dat symbool staat voor de diversiteit van de stad.
Amsterdam eet. Een geschiedenis in gerechten 📍 Allard Pierson, Oude Turfmarkt 127 📅 t/m 7 september 2025