Sla navigate over

Openingsconcert in Ziggo Dome

Amsterdam start jubileumjaar Amsterdam 750 met een spectaculair openingsconcert! Op 27 oktober 2024 transformeert de Ziggo Dome in een muzikale tijdmachine.

Een eenmalig concert met optredens van onder andere: André Hazes Jr, René Froger, S10, Sophie Straat, Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis, Donnie, Edsilia Rombley en het Metropole Orkest. De show vertelt het verhaal van de stad met goude ouwe hits én populaire muziek van nu, van pop tot house en van smartlap tot hiphop. Met het openingsconcert, dat live zal worden uitgezonden, nodigt de jarige hoofdstad heel Nederland uit om het jubileumjaar mee te vieren. Het wordt een avond om nooit te vergeten!

Eerbetoon

Het concert is een eerbetoon aan Amsterdam en laat zien hoe verschillende muzikale en danstradities samensmelten tot iets unieks dat nooit eerder vertoond is. Bezoekers worden getrakteerd op een ultieme medley van Jordaan-liedjes, vertolkt door sterren uit verschillende generaties. Het Metropole Orkest brengt dance-klassiekers ten gehore terwijl ook de clubcultuur van Amsterdam op het podium gevierd wordt. In het programma vormen unieke archiefbeelden en opnames van filmmaker Jerom Fischer het decor. Ook humor ontbreekt niet. Amsterdam op de hak genomen door comedian Rayen Panday en het cabaretduo Van der Laan & Woe neemt bezoekers in een vogelvlucht mee door de geschiedenis van de stad. En het belooft een echt dansspektakel te worden met liefst vijftig performers van ISH Dance Collective bestaande uit hiphop dansers, freerunners, b-boys, skaters, BMX-ers, freestyle footballers en luchtacrobaten.

Sterrencast

Deze artiesten zijn op 27 oktober allemaal van de partij: André Hazes, René Froger, S10, Sophie Straat, Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis, Donnie, Edsilia Rombley, Latifah, Niki Jacobs, Van der Laan & Woe, Metropole Orkest, ISH Dance Collective, ZO! Gospel Choir,  Gershwin Bonevacia, Rayen Panday, Het Nationale Ballet en het Amsterdams Andalusisch Orkest.

 

Eenmalig concert

Het Openingsconcert van Amsterdam 750 is een samenwerking tussen Metropole Orkest, ISH Dance Collective, ZO! Gospel Choir en uitvoerend producent Making Waves, in opdracht van de gemeente Amsterdam. “Het Amsterdamse DNA kan naar ons idee op geen betere manier gevangen worden dan door muziek en dans, twee kunstvormen die een plek hebben in elke cultuur die Amsterdam rijk is, die in al hun verschijningen elkaar aanvullen zonder te botsen, die op een unieke wijze mensen kunnen inspireren, samenbrengen en verenigen. Precies dat willen we met dit eenmalige concert neerzetten!”, aldus Donna Lewis van Zo! Gospel Choir, mede-initiaiefnemer.

Groots begin

Het openingsconcert markeert de start van het jaar waarin de 750e verjaardag van de hoofdstad wordt gevierd. “We willen het jubileumjaar groots vieren, daar past een grootse opening bij. Met het concert willen we echt iets neerzetten waar de stad en Nederland zich in herkennen en waarmee we het hele land uitnodigen om mee te vieren,” zegt Sietse Bakker, Programmadirecteur van Amsterdam 750.

Voor iedereen

Dit evenement is voor iedereen die onze prachtige stad een warm hart toedraagt. Of je nu een geboren Amsterdammer bent, of de stad hebt geadopteerd als je tweede thuis, we delen allemaal die liefde voor onze bruisende, diverse stad.

Speciale kaarten

De gemeente stelt een kwart van de kaarten beschikbaar voor Amsterdammers die zich op een bijzondere manier inzetten voor de stad of niet in staat zijn een kaartje te kopen. Zo kunnen houders van een Stadspas een kaartje kopen tegen een sterk gereduceerd tarief. Ook krijgen tal van Amsterdammers die zich op een bijzondere manier inzetten voor de stad de komende periode een persoonlijke uitnodiging.

Kaartverkoop Stadspas

Kaartverkoop

De reguliere kaartverkoop is gestart op 26 maart 2024.

Reguliere kaartverkoop